esbjerg forbyder samlingssted for rockerklub for at skabe tryghed i lokalsamfundet

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Esbjerg Kommune har udstedt et samlingsstedsforbud mod rockergrupperingen Comanches MC på Brolæggervej 12, hvilket blev forkyndt fredag.

Esbjerg Kommune har taget en resolut handling ved at udstede et samlingsstedsforbud mod rockergrupperingen Comanches MC på deres adresse på Brolæggervej 12 i Esbjerg. Dette forbud blev officielt forkyndt fredag, og det sker i tæt samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi. Årsagen til forbuddet skyldes overtrædelse af Planloven og den utryghed, som grupperingen har skabt i lokalområdet.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har udtalt, at kommunen er fast besluttet på at forhindre enhver form for rocker- og bandeaktiviteter i Esbjerg. Forbuddet træder i kraft øjeblikkeligt og vil være gældende, indtil kommunen tilbagekalder det. Dette markerer en målrettet indsats for at sikre trygheden og sikkerheden for kommunens borgere.

Politidirektør Frits Kjeldsen har forklaret, at politiet har registreret flere utryghedsskabende hændelser i området siden 2022. Både politiet og kommunen er opsatte på at holde bandegrupperinger ude af politikredsen og benytter alle tilgængelige værktøjer for at opnå dette mål.

Samlingsstedsforbud er et juridisk værktøj, der blev indført i 2017. Når et sådant forbud udstedes af kommunen, er det gyldigt i tre måneder. Hvis forbuddet bliver overtrådt inden for denne periode, kan det blive gjort permanent. Skulle der opstå hændelser, som skaber utryghed inden for to år efter udløbet af et forbud, har kommunen mulighed for at udstede et nyt forbud, der gælder, indtil det tilbagekaldes af kommunalbestyrelsen.

Esbjerg Kommune er kendt som Danmarks femtestørste by og en betydelig energimetropol. Kommunen har ikke kun ambitiøse klimamål, men også en stærk pionerånd. Esbjerg stræber efter at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur, og med Ribe, Danmarks ældste by, indenfor kommunegrænsen, har Esbjerg en rig historie at bygge på.

https://via.ritzau.dk/release/13907514/esbjerg-kommune-udsteder-samlingsstedsforbud-pa-brolaeggervej?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune