Esbjerg Kommune lancerer trafikforsøg på Domkirkepladsen med fokus på bæredygtighed og øget parkering

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Esbjerg Kommune indleder trafikforsøg på Domkirkepladsen og fokuserer på bæredygtig udvikling samt øget parkering i centrum

Mandag morgen kl. 8 blev vejbommene på Domkirkepladsen lukket som startskuddet til et nyt trafikforsøg. Formålet med forsøget er at begrænse motorkøretøjers adgang til Domkirkepladsen frem til den 11. august. Køretilladelse kan opnås online for dem med et berettiget ærinde, og bommene vil automatisk åbne ved genkendelse af en gyldig nummerplade. Al data fra forsøget vil blive indsamlet og analyseret efter afslutning.

For at imødekomme de parkeringsbehov, der opstår i forbindelse med trafikforsøget, udvider Esbjerg Kommune midlertidigt parkeringskapaciteten, især tæt på centrum. Der er blevet oprettet midlertidige parkeringspladser på Haulundvej og Tangevej. Derudover har Esbjerg Kommune midlertidigt lånt arealer ved Vittenbergskolen Vadehav og Banedanmarks areal.

De nye automatiske vejbomme er aktive fra kl. 8.00 til 22.00, men vil være åbne om natten og i de tidlige morgentimer. Søndage er bommene åbne til kl. 10.00 for at tage hensyn til kirkegængerne.

Esbjerg Kommune arbejder også på at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Samtidig har kommunen ambitiøse klimamål og ønsker at føre an i bæredygtig udvikling, hvilket afspejles i de nuværende tiltag og planer.

For yderligere information kan man kontakte Morten Andersson, Chef for Natur & Byrum, på moand@esbjerg.dk eller tlf. 76 16 15 00. Trafikplanlægger Lars Finn Jensen kan nås på laj9@esbjerg.dk eller tlf. 76 16 15 12, og ingeniør Jeppe Haugaard kan kontaktes på jepha@esbjerg.dk eller tlf. 76 16 14 30.

https://via.ritzau.dk/release/13941973/under-trafikforsoget-pa-domkirkepladsen-udvides-parkeringskapaciteten?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune